به سایت خزر فن خوش آمدید

پست الکترونیک

info@khazarfan.com

تلفن دفتر مرکزی

02188834888

چرا از هواکش سقفی رادیال استفاده کنیم

khazafan

هواکش سقفی رادیال چیست؟

هواکش سقفی رادیال اغلب در سقف ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. هواکش رادیال در سیستم هایی که به صورت کانال کشی بوده و در فشارهای بالا کاربرد دارد نصب می شود.

هواکش سقفی رادیال از پر مصرف ترین هواکش ها در زمینه تهویه هوا می باشد. هواکش سقفی رادیال نیز مانند هواکش های محوری دارای نمونه های خانگی و صنعتی هستند. به دلیل نحوه طراحی و ساخت، قیمت این هواکش ها در بازار ارزان تر از نمونه های مشابه می باشد. کنترل دما و جابه جایی هوا از کاربردهای این نمونه از هواکش ها می باشد هواکش سقفی رادیال اغلب با چرخش شدید پروانه ها باعث بوجود آمدن انرژی جنبشی در هوای محیط شده و توسط همان انرژی به بیرون منتقل می شود. به دلیل استفاده هواکش سقفی رادیال از محفظه ها و کانال ها مقاومت بالایی دربرابر خوردگی دارد که عمر این هواکش ها را در طول زمان استفاده بالا می برد.

تاریخچه هواکش سقفی رادیال

در سال 1556 شخصی به نام جورج پاور به فن های سانتریفوژی در کتابش اشاره کرد. در حالی که جورج پاور جز اولین کسانی بود که به استفاده از فن های سانتریفوژی اشاره کرده بود؛ اما در آن دوره به دلیل نبود نیاز استقبالی از این موضوع نشد.

در سال 1815 مارکیز دی کابانز یکی از ابتدایی ترین فن های سانتریفوژ را اختراع کرده و در اختیار مردم بریتانیا قرار داد. به مرور مردم به کارایی این فن ها بیشتر پی بردند. به طوری که با پیشرفت صنعت، نیاز کارخانجات به تجهیزاتی که بتواند هوای محیط را تهویه کند بیشتر شد. اکثر کاربرد فن های سانتریفوژی در معادن بود؛ زیرا با تهویه هوای داخل معادن شرایط را برای افزایش ساعت کاری فراهم می کرد و کارگران می توانستند در هوای تهویه شده بیشتر فعالیت داشته باشند.

هواکش رادیال یا همان سانتریفیوژی در این سال ها بسیار به روز شده است. هر صنعت و یا تکنولوژی برحسب نیاز بشر تغییرات و تحولاتی را در سال های اخیر پشت سر گذاشته است. به همین ترتیب صنعت هواکش سازی هم دست خوش تغییرات زیادی شده است. تولید هواکش سقفی رادیال نیز یکی از همین تغییرات در این صنعت است. به دلیل افزایش آلایندگی در کارخانجات در قرن بیستم، سازندگان هواکش با ساخت هواکش رادیال سقفی، عملکرد هواکش ها را افزایش دادند.


@image


کاربرد هواکش سقفی رادیال

هواکش سقفی رادیال با توجه به نوع پروانه و محل نصبش کاربرد های مختلفی دارد. در ادامه به ویژگی ها و کاربرد های هواکش سقفی رادیال می پردازیم.

1. اصولا در محیط هایی که دارای هوای آلوده و گرد و خاک است. استفاده از هواکش سقفی رادیال ضروری می باشد؛ و هواکش سقفی رادیال با توجه به قرار گیری آن در قسمت فوقانی محیط دارای بازده بالاتری نسبت به نمونه های مشابه خود می باشد.

2. باتوجه به این که هواکش سقفی رادیال، اندازه های مختلف دارد و از اندازه پروانه های مختلف بهره می برد تنوع این محصول بالا می باشد؛ و مشتریان می توانند در انتخاب محصول قدرت انتخاب بیشتری داشته باشند.

3. یکی دیگر از کاربرد های هواکش سقفی رادیال تغییر سرعت چرخش موتور است؛ که می توانیم با تغییر سرعت مقدار هوای خروجی را کنترل کنیم؛ که این امر استهلاک هواکش سقفی رادیال را نیز کاهش می دهد.

4. در ساخت بدنه هواکش سقفی رادیال از ورق های گالوانیزه با کیفیت استفاده شده است. در واقع هنگام جابه جایی و نصب می توان به راحتی از آن استفاده کرد.

5. هواکش سقفی رادیال علاوه بر تهویه هوای محیط می تواند تعادل دمای محیط را در گرما و سرما کنترل کند و باعث پایداری دمای هوا بشود.

6. علاوه بر جنس بدنه هواکش سقفی رادیال، پروانه های این فن ها نیز از ورق هایی از جنس استیل ضد زنگ بوده و باعث افزایش میزان عمر مفید پروانه ها می شود.

هواکش سقفی رادیال شامل پروانه ای است که توسط یک موتور الکتریکی هدایت می شود.

هواکش سقفی رادیال

هواکش ها و فن ها از اجزای کلیدی سیستم های مدیریت حرارت در ساختمان ها و همچنین کارخانه ها و سردخانه ها هستند. آن ها طراحی شده اند تا دمای هوا را ثابت نگه داشته و سیستم های الکترونیکی حساس را خنک نگه دارند. هواکش ها و فن ها عملکرد دستگاه ها را بهینه سازی کرده و زمان آماده سازی تجهیزات را کاهش می دهند. هواکش ها انواع مختلفی دارند که از انواع اصلی آن ها می توان به هواکش های سانتریفیوژ و آکسیال اشاره کرد.

هواکش سقفی رادیال در واقع نوعی از هواکش های سانتریفیوژ است که به دلیل نحوه کارکرد آن بر روی سقف نصب می شود تا با قدرت بالای خود هوا را مکش کرده و موجب تهویه هوای محیط شود. هواکش سقفی رادیال با سیستم فن سانتریفیوژ و یا همان سیستم گریز از مرکز کار می کند که در آن جریان هوا به وسیله نیروی گریز از مرکز جا به جا می شود. این هواکش ها هوا را در جهت عمود بر محور گردش پروانه به سمت بیرون هدایت می کنند. به طور کلی این نوع هواکش ها به شکل کانال کشی شده و با فشار بالا کاربردی هستند. هواکش سقفی رادیال می تواند در محیط هایی که هوای کثیف و همراه با ناخالصی دارند و دمای هوا در آن ها بالا است به راحتی کار کند و به شکلی دیگر می توان گفت این هواکش های برای چنین محیط هایی طراحی شده اند و باید در همین محیط ها نیز مورد استفاده قرار بگیرند.

هواکش های سانتریفیوژ دارای سه مدل مختلف هستند که شامل هواکش سانتریفیوژ فوروارد، هواکش سانتریفیوژ بکوارد و هواکش رادیال می شوند. هواکش رادیال در مقایسه با دو مدل دیگر هواکش های سانتریفیوژ بازده کمتری دارد دارد ولی کاربرد اصلی آن ها برای انتقال هوای کثیف و مواد می باشد.

هواکش های رادیال دارای پروانه های شعاعی صاف و بدون انحنا هستند و همانطور که اشاره شد در تهویه هوای کثیف تخصص دارند. هواکش های رادیال با توجه به نوع نصب خود در مکان های مختلف دارای انواع دیواری و سقفی هستند که در این مقاله ما به معرفی ویژگی های مدل هواکش سقفی رادیال خواهیم پرداخت.

هواکش سقفی رادیال شامل پروانه ای است که توسط یک موتور الکتریکی هدایت می شود. چرخش پروانه هوا را به حرکت حرکت در می آورد و هوا از داخل ورودی در کناره هواکش وارد می شود و از خروجی هواکش نیز به بیرون پرتاب می شود. در هواکش سقفی رادیال، قسمت ورودی عمود بر قسمت خروجی( با زاویه 90 درجه ) قرار داده می شود.


image


هواکش سقفی رادیال دارای ویژگی های بسیار زیادی است که این هواکش ها را از انواع دیگر هواکش های موجود در بازار مجزا می کند. در ادامه به بیان ویژگی های خاص این هواکش ها خواهیم پرداخت.

• بهترین کاربرد را در هوای آلوده و دارای ناخالصی دارند. همانگونه که اشاره شد هواکش های رادیال بهترین نوع هواکش ها برای محیط های ناسالم و دارای گرد و خاک هستند. در میان انواع مختلف فن رادیال نیز مدل هواکش سقفی رادیال بهترین نمونه برای این کاربرد است.

• دارای پروانه های با اندازه های مختلف است که برای کاربرد های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. هواکش سقفی رادیال با پروانه های 36، 48 و 56 اینچی موجود است.

• موتور های آن دارای سرعت های متفاوتی است که می توان با استفاده از کم و زیاد کردن سرعت موتور کارایی دستگاه را بالاتر برد و همچنین در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کرد.

• دارای پروانه هایی از جنس استیل ضدزنگ هستند که استهلاک پروانه را به حداقل می رساند و موجب بهره وروی بالاتر دستگاه می شود.

• بدنه دستگاه از ورق گالوانیزه با کیفیت ساخته شده است و کیفیت قابل قبول و بسیار مناسبی را ارئه می کند.

• تمامی مدل ها دارای موتور با حالت برگشتی هستند که این بدین مفهوم است که در هر دو فصل سرما و گرما می تواند مورد استفاده قرار بگیرد و علاوه بر خارج کردن هوای نامناسب می تواند موجب گرما و یا سرمای محیط نیز شود.

• موتور هواکش سقفی رادیال دارای سیستم آگاهی از گرمای بیش از حد است و در صورتی که به هر دلیلی موتور بیش از حد گرم شود به شکل خودکار سیستم را قطع کرده و بعد از خنک شدن موتور دوباره شروع به کار می کند.

منبع1

منبع2

ثبت نظر
khazarfan